Translate

12 Haziran 2010 Cumartesi

Son Okuduğum Kitap : Gaye Boralıoğlu - Meçhul

Bu Gaye Boralıoğlu'nun okuduğum ikinci kitabı ve kendisine olan hayranlığım gittikçe artıyor. Öyle ki yazarın okumadığım tek kitabı olan Hepsi Hikaye'yi de, Meçhul'ü okurken aldım bile. Nasıl Cahit Berkay bizim kanımızı biliyor ve tam da ona göre besteler yapıyorsa, Gaye Boralıoğlu da ona göre yazıyor. Aksak Ritim'de de böyleydi. Meçhul'de de böyle.

Meçhul, Manuel Çıtak'ın fotoğraflarının ustaca canlandırılmış hali. Kitabın arka kapağında kitap "Manuel Çıtak’ın fotoğraflarında yer alan hayatlar genellikle sıradan gibi gözükür. Bu sıradanlığın altında, fotoğrafa gerçektüstü, absürd bir içerik kazandıran garip sırlar vardır. Gaye Boralıoğlu, bu sırları keşfetme isteğiyle yola çıktı ve feleğin çemberinden geçen -ya da geçemeyen- insanları anlattığı bir romana ulaştı." cümleleriyle gayet güzel anlatılmış.

Kitabın baş kahramanı olan İbrahim de bu hayatlardan biri. Ancak İbrahim'i ne duyuyoruz, ne görüyoruz. Ama fotoğraflar ve bu fotoğrafların anlattıklarından İbrahim'i çok iyi tanıyoruz. Ustaca yazılmış bir hikaye. Hepsi Hikaye'yi okumadan önce sanırım Gaye Boralıoğlu'nun yeni bir kitap yazmasını bekleyeceğim çünkü önümde okunacak bir Gaye Boralıoğlu eseri daha olması hoşuma gidiyor.