Translate

11 Haziran 2011 Cumartesi

VOX Amplug cep amfileri

Bu VOX Amplug cep amfilerini daha gitarı almadan 1 sene önce aldım. Bu el kadar cihaz gitarın jak girişine takılıyor ve cihazın diğer girişine de kulaklık bağlanıyor. Böylece bir amfiye veya pedala gerek kalmadan çaldığınız müzik kulağınızda. Üstelik bu cihaz iki AAA pille çalıştığı için kablo derdiniz de yok. Tak gitarı omzuna, tak ucuna Amplug'ı, bağla kulaklığını, evde gezerek gitar çal :) Gerçekten çok eğlenceli ve pratik. Üstelik yüksek sesle kimseyi rahatsız etmenize de gerek kalmıyor böylece.

Bu cihazın şu an piyasada olan çeşitleri: AC30, Metal, Classic Rock, Bass, Lead, Acoustic ve Joe Satriani. Her biri kendi ismine ait olan amfinin tüm özelliklerine göre modellenmiş.

Boyutunun el kadar olduğuna ve cebe sığdığına bakmayın. Modellendiği amfinin sesini gerçekten veriyor. Bende bunun AC30, Metal ve Acoustic çeşitleri var. Her birinden de son derece tatmin edici sonuçlar elde ettim. 

Ancak bu tarz bir cihaza kaliteli bir kulaklık bağlamanızı tavsiye ederim. Örneğin bendeki Philips SBC HP800'le özellikle yüksek gain'de çatlamalar oluyor.

Tabi bu cihazda bir de AUX girişi mevcut. Bu girişe mp3 çalarınızı veya üstüne gitar çalmak istediğiniz herhangi bir cihazı bağlayıp iki sesi birleştirebilirsiniz.

Sonuç itibariyle evde gitar çalışırken veya konser öncesi pratik yapmak için ideal bir cihaz. Amfiyi kurmak, kablolarla uğraşmak, gürültü gibi sorunlardan da uzaklaştırması cabası.

Ben askerdeyken okudum, siz de okuyun

Askerdeyken bol bol kitap okumaya vaktim oldu. Burada o okuduğum kitapların neler olduğunu, keyif alma ve tavsiye ediş sırasına göre grup grup yazacağım. Böylece "son okuduğum kitap" şeklindeki yazılarımı da sonlandırıyorum. Kitap okurken bunu nasıl tarif etsem diye düşünmek istemiyorum çünkü artık.

Birinci grup çok büyük zevkle bir solukta okuduğum kitaplar. Bu gruptaki kitapların yazarlarının diğer kitaplarını da okuyacağım anlamına geliyor bu. İkinci grup yine zevkle biraz daha vakit geçirmece şeklinde okuduğum kitaplar. Üçüncü gruptaki kitaplar daha az merakla, sonunu da bilmek için okuduğum kitaplar. Dördüncü grup ise zorla, başlamış olduğum için bitirmeye çalıştığım kitaplar.

Ahmet Altan - En Uzun Gece
Elif Şafak - Firarperest
Sinan Akyüz - Sevmek Zorunda Değilsin Beni
Wladimir Bartol - Alamut

Kerime Nadir - Hıçkırık
Sunay Akın - Ay Hırsızı
Peyami Safa - Cânân
Jules Verne - İnatçı Keraban

Sinan Akyüz - Yatağımdaki Yabancı
Samipaşazade Sezai - Sergüzeşt
Mehmet Rauf - Eylül

Samurayın El Kitabı Hagakure
Richard Bach - Martı
Cem Şancı - Ayastefanos Yalnızı

5 Haziran 2011 Pazar

Mutluluklarıyla ışık saçanlar

Birşeyi çok severek yapan, bir şeye sahip olduğuna, bir şeyi gördüğüne ve tattığına vs çok sevinen, çok sevdiği birşeye kavuştuğunda dış dünyadan soyutlanıp tüm benlikleriyle o şeyin keyfini çıkaran veya o şeye hayranlıkla bakan insanları çok seviyorum. 

Bunun en net örneğini hediye alan bir çocuğun yüzünde görebilirsiniz. Kucağıma yatan bir köpeğin gözlerinde. Yılbaşında kar yağmasını bekleyip umutsuzluğa kapıldıktan sonra son anda yağan karı gören bir çocuğun sevincinden gülemeyip bile sadece kara odaklanmasında. Her sene çok sevdiği çileğin mevsimi geldiğinde Gözde'nin gözlerinde. Motosiklet süren sevgilisinin beline sarılan kızın göz kapaklarında ve dudaklarında. Bir İstanbul aşığı uzun süre sonra İstanbul'a dönünce boğaz havasını içine çekerken. Samuray felsefesine çok meraklı birine gerçek bir Hanzo katanası hediye edildiğinde. Adriana Lima'ya hayranlıkla bakan annemin "maşaallah" deyişinde. Konserinde kendi şarkısını hep bir ağızdan söyleyen kalabalığı duyan müzisyenin kalabalığa doğru açılan kollarında. Tekrar ve tekrar çok seviğim motosikletimin üzerinde yollardayken söylediğim şarkılarda. Ve muhtemelen çocuğunun kendisine gülümsediğini gören bir annenin göğsünde hissettiği sıcaklıkta.

Zaten bu yüzden sevdiklerimize sevdikleri şeylerle alakalı şeyleri hediye etmek istemez miyiz?

Nasıl anlatayım ki? Genelde bu bahsettiğim yaşanırken kişi gözlerini kapatıp kafasını yukarı kaldırır ve gülümser. Kendini teslim etmiş bu gülümseme, bu uyuşma hali, bu dünyadan kendini o duruma seviniyorkenki soyutlama gibi şeyler hoşuma giden. Bunları izlemek. Ve de yaşamak.

Anlatmak istediğim şey kafamda çok net ama bu sefer kelimelere dökemiyorum, anlatamıyorum.