Translate

30 Nisan 2013 Salı

The Legend on Tour - Harley Davidson 2013 Modelleri Test sürüşü

Geçen haftasonu, Harley Davidson'ın 2013 modellerinin tanıtıldığı The Legend on Tour etkinliğine katıldım. Fatih'in yardımlarıyla 3 farklı yeni model Harley Davidson'ı sürme şansım oldu.

Oldukça kalabalık ve yoğun geçen etkinlikte ilk test ettiğim model Ultra Classic Electra Glide idi.

Sürüşü oldukça rahat olan bu modelin, benim zevkime uygun olmadığını bir kez daha anladım. Sürerek tecrübe etmek daha iyi oldu. Motorun boyu benim şu an kullandığım Street Bob'dan daha uzun ancak gidon ve sele arası daha kısa gibi geldi. Ağır ve hantal gibi bir hissiyata kapıldım. Uzun yolda çok rahat olduğu kesin, ancak kısa mesafelerde insanı çok üzer. Bir de görsel olarak bana hitap etmiyor, özellikle ön paneli. Isınamadım, sevemedim, kendimi rahat ve mutlu hissedemedim üzerinde.

İkinci denediğim motor Dyna Switchback oldu.

Bu sene çıkan bu motor, dyna ve touring arası birşey olduğu için hemen ilgimi çekmişti. Test sürüşünde de bu modeli görünce bu fırsatı kaçırmadım. Sürüşten oldukça keyif aldım. Hem derli toplu hem de klasik bir görünümü var. Tepkiler ve tork harika. Hiç yabancılık çekmedim.

Son sürdüğüm motorsa tabi ki yolların kralı olan Road King Classic idi.

Amerika sonrası bu motoru tekrar sürme şansına erişmekten büyük mutluluk duydum. Onun için söylenecek pek birşey yok sanırım, tek kelimeyle mükemmel bir model. Hem görünüş hem sürüş keyfi ve rahatlığı enfes. Her zaman tek geçeceğim bir Harley Davidson'dır Road King.

Yardımları için başta Fatih olmak üzere tüm Harley Davidson Bosphorus ekibine teşekkürü bir borç bilirim. Seneyeki aktiviteyi şimdiden iple çekmeye başladım bile...