Translate

11 Haziran 2011 Cumartesi

VOX Amplug cep amfileri

Bu VOX Amplug cep amfilerini daha gitarı almadan 1 sene önce aldım. Bu el kadar cihaz gitarın jak girişine takılıyor ve cihazın diğer girişine de kulaklık bağlanıyor. Böylece bir amfiye veya pedala gerek kalmadan çaldığınız müzik kulağınızda. Üstelik bu cihaz iki AAA pille çalıştığı için kablo derdiniz de yok. Tak gitarı omzuna, tak ucuna Amplug'ı, bağla kulaklığını, evde gezerek gitar çal :) Gerçekten çok eğlenceli ve pratik. Üstelik yüksek sesle kimseyi rahatsız etmenize de gerek kalmıyor böylece.

Bu cihazın şu an piyasada olan çeşitleri: AC30, Metal, Classic Rock, Bass, Lead, Acoustic ve Joe Satriani. Her biri kendi ismine ait olan amfinin tüm özelliklerine göre modellenmiş.

Boyutunun el kadar olduğuna ve cebe sığdığına bakmayın. Modellendiği amfinin sesini gerçekten veriyor. Bende bunun AC30, Metal ve Acoustic çeşitleri var. Her birinden de son derece tatmin edici sonuçlar elde ettim. 

Ancak bu tarz bir cihaza kaliteli bir kulaklık bağlamanızı tavsiye ederim. Örneğin bendeki Philips SBC HP800'le özellikle yüksek gain'de çatlamalar oluyor.

Tabi bu cihazda bir de AUX girişi mevcut. Bu girişe mp3 çalarınızı veya üstüne gitar çalmak istediğiniz herhangi bir cihazı bağlayıp iki sesi birleştirebilirsiniz.

Sonuç itibariyle evde gitar çalışırken veya konser öncesi pratik yapmak için ideal bir cihaz. Amfiyi kurmak, kablolarla uğraşmak, gürültü gibi sorunlardan da uzaklaştırması cabası.