Translate

16 Ekim 2009 Cuma

Stroke it

Stroke it, mouse'un sağ tuşuna basılı tutarak yaptığınız hareketi algılayıp, bu harekete atanmış olan komutu çalıştıran bir program. Her türlü komutun atanabileceği bu programı kullanmak da oldukça kolay.
Örnek vermek gerekirse, mouse'un sağ tuşuna basılı tutarak bir C çizdiğinizde, aktif olan pencereyi kapatıyor. Veya sağ üstten sol alta doğru bir çizgi çektiğinizde aktif pencereyi minimize ediyor. M çizdiğinizde windows'un default mail programını açıyor. Bunun gibi bir dünya aksiyon var.
Stroke it'in öğrenme yeteneği de var. Mevcut mouse hareketleri dışında bir hareketi öğretebiliyorsunuz.
Mouse hareketlerine atayacağınız aksiyonların sayısı sınırsız. Custom hareket tanımlanabiliyor. Örnek vermek gerekirse, outlook'u açıp mailleri kontrol eden sonra facebook'u ve birkaç üye olduğum siteyi de açıp hepsine tek tek login olan custom bir aksiyonum var. Kendi üzerindeki aksiyonlardan seçme yapamadığınız ama windows'a göndereceğiniz mesajın kodunu biliyorsanız kendi WinMSG mesajınızı da oluşturup bir aksiyona atayabilirsiniz.
Her programa özgü hareket de tanımlanabiliyor. Yani sola doğru çizilen çizgi Internet Explorer'da "geri" komutuna denk gelirken, winamp'te bir önceki şarkıyı çal, başka bir programda ise kendi atadığınız başka bir komuta denk gelebiliyor.
Bütün bunları sağlayan bu programın harcadığı memory ise komik. Şu an baktığımda 960K olduğunu görüyorum. Memory'ye göre sıraladığımda alttan 6.sırada.
Program bedava. Şu adresten temin edilebilinir: http://www.tcbmi.com/strokeit/
Stroke it benim için vazgeçilmez bir program. Yüklü olmayan başka bir bilgisayara oturduğumda mouse sağ tuşa basıp saçma sapan hareketler yapmama bile sebep oluyor :)