Translate

16 Aralık 2009 Çarşamba

Sonisphere - Nasıl bir festivaldir bu?



Şaka gibi...

Gruplara bakar mısın? Iron Maiden, Metallica, Megadeth, Slayer, Rammstein, Antrax, Mötley Crüe, Alice Cooper, The Cult, Mastodon, Behemoth, Iggy & the Stooges, Heaven & Hell... konuklar da var Motörhead, Dio vs gibi... Noluyo be???!!! :)

Böyle festival mi olur??

Sonisphere böyle bir festival işte. Bu gruplardan oluşturulan demetler, önümüzdeki yaz, çeşitli ülkelerde konserler verecek.

Ne yazık ki bunların hepsi aynı anda gelmiyor tabi ki. Mesela Iron Maiden ve Metallica'nın aynı anda sahneye çıkmaması gibi bir olay var. Dönüşümlü olarak headliner'lık yapıyorlar.

Aynı anda olsalardı nolurdu? Baya bir kelle giderdi :) Düşünsene, bünye dayanmaz ki!

Eskiden 2000'li yıllar yeni geldiğinde, Dynamo yapılırdı. Ne özenirdik. Gidenlerimiz de olmuştu tabi ama biz o şanslı kitleden değildik. Türkiye dışında gittiğim en sağlam festival Judas Priest, Megadeth, Cradle of Filth ve Savatage'ın sahne aldığı Rockwave idi. Bir de tabi ki KISS var. Tek başına festival gibi grup.

Şimdi Sonisphere diye birşey çıktı, bir de aniden çıktı. Unofficial kaynaklarda Türkiye kadrosunun şöyle olduğunu gördüm: Metallica, Slayer, Rammstein, Iggy & the Stooges ve daha sonra açıklanacaklar. En azından Metallica'dan eminim, gazetede yetkili ağızlardan okudum.

Ah ne olurdu... Ne olurdu bunların içinde Iron Maiden da olsaydı??

Bana sorsalar ideal kadroyu şöyle yapardım: Iron Maiden, Metallica, Rammstein, Mötley Crüe, Alice Booper, The Cult, Mastadon. Konuk olarak da Motörhead (bilet satılmamasından ötürü iptal edilen Motörhead konserini anımsayalım).

Nasıl ama? Tabi bu konserden sonra hayatta kalmak mümkün olur mu bilemem :)

Neyse, gidilecek illa ki. Hatta diğer ülkeler de kollanacak, fırsat bulunursa onlara da gidilecek. İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan falan mümkün mesela...

Iron Maiden'ın şu anki (16 Aralık 2009) kadrosu ölmeden illa ki görülecek!

Festivalin web sitesi: http://www.sonispherefestivals.com